Website van Plexat online
Nijpels Meubelen lanceert met Plexat op zolder een innovatief meubel- en ruimteconcept. Ze maakten al furore op de meubelbeurs in Keulen. Op de website wordt het concept duidelijk uitgelegd met een filmpje en een reeks foto's. Het ontwerp werd geleverd door Wigman Van Dijk. Piozum ontfermde zich over de technische realisatie.

Neem snel een kijkje op www.plexatopzolder.nl.


Plexat op zolder  

Website van Het Wapen van Linschoten online
Dit café in de dorpskern van Linschoten is uw bezoek beslist waard. Het café heeft een rijke historie en zowel binnen als buiten zijn nog volop authentieke details te zien.

Neem snel een kijkje op www.hetwapenvanlinschoten.nl.


Het Wapen van Linschoten  

Website van Mim-Pi is online
In december is de compleet vernieuwde website van Mim-Pi online gezet. Het ontwerp werd gemaakt door eigenaresse en ontwerpster Leonora en Lilly leverde de PSD files. Piozum heeft de technische realisatie op zich genomen.
Mim-Pi is een populair Nederlands kledingmerk en speciaal voor meisjes van 0 tot ongeveer 8 a 10 jaar ontworpen. Mim-Pi is van mening dat meisjes zich lekker moeten voelen in hun kleding. Wij werden zelf helemaal vrolijk van alle artikelen die we voorbij zagen komen.

Neem snel een kijkje op www.mim-pi.com.


Mim-Pi

Website van De Brede Vaart Linschoten online
Op 26 november is Cultuurhuis/Brede school De Brede Vaart in Linschoten officieel geopend. In opdracht van de Gemeente Montfoort ontwikkelde Piozum een basiswebsite voor dit 'kloppende hart' van Linschoten.

Neem snel een kijkje op www.bredevaart.nl.


De Brede Vaart Linschoten  

Website voor kinderkledingwinkel Pinocchio in Sliedrecht
Bij Pinocchio kun je terecht voor kwaliteits kleding vanaf de zwangerschap, babykleding en kinderen t/m 12 jaar. Van lief tot stoer, van gekleed tot ondeugend. De foto's van de bekende kledingmerken veranderen bij elk menu-item en worden per seizoen aangepast.

Neem snel een kijkje op www.pinocchiokinderkleding.nl.


De Brede Vaart Linschoten  

Website Buurtcomité Hoogstraat in Utrecht
Stichting Buurtcomité Hoogstraat e.o. is een officieel orgaan dat naar de rest van de wereld als vertegenwoordigers van de wijk Hoogstraat en omgeving uit Utrecht naar buiten treed. Met de nieuwe basiswebsite kunnen zij de buurt op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de wijk.

Neem snel een kijkje op www.bc-hoogstraat.nl.


Buurtcomité Hoogstraat

K.I.S. furniture heeft een nieuwe website
K.I.S. easy furniture is leverancier en producent van meeneem-meubelen in de ruimste zin. Ons standaard assortiment met o.a. `"boxer"-bedden, ledikanten, stapelbedden, slaapkamers en linnenkasten vinden hun weg, tegen zeer scherpe prijzen, naar de nationale – en internationale markt. De website is uitgevoerd in 4 talen en is uitgerust met een content management systeem, zodat de vertalingen, teksten en artikelen zelf ingevoerd kunnen worden.

Neem snel een kijkje op www.kis-furniture.com.


KIS furniture  

Website Woerden Millennium Gemeente
Voor het millenniumplatform in Woerden is een basiswebsite ontwikkeld. In samenwerking met het platform, dat zich inzet voor het realiseren van de Millenniumdoelen 2015, is in korte tijd een mooie website gerealiseerd. Op de website worden de goede doelen oganisaties uit de gemeente uitgelicht en wordt een duidelijk plan van aanpak beschreven.

Millennium gemeente Woerden

Piozum fietst Boogies Extreme
Op 10 september hebben Gwyneth, Martijn Schenk en Siebren Keizer de Boogies Extreme gefietst. De 150 km lange tocht door Limburg en België voerde over heel wat pittige klimmetjes en langs prachtige dalen. Een dag fietsen is een fijne afwisseling met werken achter een pc. We hadden geluk met het weer, het was een stralende, zonnige dag. We finishte op de top van de Cauberg waar we werden toegejuicht door de directeur.

Wielerteam Piozum
Piozum bestaat dit jaar 10 jaar en vindt het tijd voor een eigen wielerploeg. In samenwerking met Dennis van Vianen Trading zijn wielershirtjes bedrukt voor het Piozum wielerteam. Voorop staat het logo van Piozum en 'sinds 2000', achterop vindt men de slogan: 'software waar je blij van wordt'. Jan-Pieter zorgt er met zijn kennis immers voor dat de door Piozum ontwikkelde software technisch perfect werkt. Gwyneth zorgt ervoor dat klanten de software krijgen die ze willen door de wensen en requirements goed in kaart te brengen. Daarnaast ontwerpt ze met haar usability kennis de modellen voor de software op zo'n manier dat gebruikers er soepel mee kunnen werken. Deze onderdelen samen maken dat Piozum software maakt waar je blij van wordt. Bestaat er een mooier streven dan mensen blij maken?

In Valkenburg reed Gwyneth het eerste rondje in de Piozum shirtjes met vrienden van Piozum Martijn Schenk en Wouter Pijnacker. Na een tocht over de Gulpenerberg, het Drielandenpunt, de Camerig en natuurlijk de Cauberg zijn de shirtjes door de sportievelingen goedgekeurd. In september staat de Boogie's Extreme op het programma.

Team Piozum voor   Team Piozum achter

Jan-Pieter geeft gastcollege Wiskunde
Op 18 mei gaf Jan-Pieter een gastcollege voor 2de en 3de jaars wiskunde studenten van de Universiteit Utrecht. Hij legde uit hoe hij tijdens zijn afstudeerproject verschillende stappen van de planning van het busvervoer van Connexxion heeft geïntegreerd. Hij ging specifiek in op de volgende onderdelen: minimum cost flow in een time-space network, integer lineair programmeringsprobleem, lokaal zoeken d.m.v. simulated annealing.

Gwyneth ontvangt mastertitel
Op 31 maart 2010 werd in de Booth zaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht de masterbul uitgereikt aan Gwyneth. Tijd voor een feestje! Gwyneth zal fulltime aan de slag gaan bij Piozum.

bul uitreiking Gwyneth   bul Gwyneth

Piozum lanceert nieuwe website voor de basiswebsite
Wilt u een uitgebreide website met een eigen uitstraling, maar geen grote investering doen? Dan is een basiswebsite de online mogelijkheid die bij u past. De basiswebsite heeft een eigen uitstraling en wordt geleverd inclusief conten management systeem en onderhoud door ons. Met dit website abonnement heeft u voor een vast bedrag per maand een uitgebreide website zonder grote investering ineens. We hebben dit abonnement speciaal ontwikkeld omdat we merkten dat velen geen tijd hebben om hun website te onderhouden. Daarnaast blijkt voor sommige klanten de investering in de ontwikkelingskosten van een website een grote drempel. Voor de basiswebsite worden geen opstartkosten of ontwikkelkosten in rekening gebracht. U betaalt enkel een vast bedrag per maand. De basiswebsite kunt u uitbreiden met een aantal modules, bijvoorbeeld een fotoboek of een productenpagina. Daarnaast is het ook mogelijk om zogenaamde widgets aan uw pagina toe te voegen om iets op uw pagina extra onder de aandacht te brengen. Speciaal voor de basiswebsite is een nieuwe website ontwikkeld op www.websiteabonnement.com

website abonnement


Piozum geeft seminar bij Byte over web usability
Op 25 september gaf Gwyneth een presentatie over usability van websites. De seminars zijn bedoeld voor webdesigners en webdevelopers, die wat willen leren over het vak en kennis willen maken met Byte en collega's. In het seminar werd aan de hand van onderzoek uitgelegd wat voor principes hieruit voortkomen en hoe van die principes richtlijnen voor webontwikkeling voortkomen. Acht principes van Norman en Nielsen werden aan de hand van voorbeelden toegelicht: consistentie, visibility of system status, match real world/system, feedback, fouten, esthetisch en minimalistisch, controle bij de gebruiker, affordance. Daarna heeft Gwyneth met de deelnemers deze principes toegepast op de website van de Gemeente Woerden. Tot slot werden acht praktische richtlijen besproken. Gwyneth had er van tevoren al zin in, maar was na de leuke reacties van de groep extra enthousiast.

De presentatie is hier als pdf te downloaden voor wie de richtlijnen en principes nog eens wil bekijken.
Heb je vragen over usability, of wil je dat Gwyneth ook bij jou een presentatie komt geven, neem dan contact met ons op.


Piozum ondersteunt Cultuur in Woerden
Piozum heeft voor de Stichting Cultuurprijs Woerden een website ontwikkeld. De ontwikkelkosten en kosten voor hosting en onderhoud zijn gesponsord. De Cultuurprijs Woerden is een prijs voor het stimuleren van bestaande en veel belovende nieuwe initiatieven op cultureel gebied in de gemeente Woerden. De prijs wordt sinds 1995 elke twee jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instantie in de gemeente Woerden, die zich heeft ingezet voor de cultuur. Piozum vindt het waardevol om cultuur in de omgeving te ondersteunen. Vind jij dat jouw stichting of vereniging een gesponsorde website van Piozum verdient? Stuur ons dan een e-mail met jouw motivatie.
Cultuurprijs Woerden

Piozum biedt ook meertalige websites aan
Piozum heeft recent een website ontwikkeld die meertaligheid ondersteunt: de website van Nijpels Meubelen B.V. De website is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. De website wordt in eerste instantie weergegeven in de standaardtaal van de browser van de bezoeker. Daarnaast kunnen bezoekers op de website ook zelf de gewenste taal kiezen. Via een content management systeem kan de content in de verschillende talen worden toegevoegd.
Nijpels Meubelen b.v.

Piozum ontwikkelt de eerste basiswebsites
De basiswebsites kunnen supersnel ontwikkeld worden, supersimpel onderhouden worden en dat allemaal voor een superprijs! De basiswebsites worden ontwikkeld op basis van een template, maar hebben toch allemaal een heel eigen ontwerp en uitstraling. Ideaal voor bedrijven of particulieren die geen grote investering willen doen en weinig tijd hebben om hun website te onderhouden. De websites zijn uit te breiden met een aantal modules, bijvoorbeeld een fotoboek, een slideshow of een productenpagina. Geen website op maat, maar toch een uitgebreide website met een eigen uitstraling. Meer informatie over de basiswebsite vindt u op www.websiteabonnement.com
Voor o.a. de volgende bedrijven is al een basiswebsite ontwikkeld: Bike Center Woerden, Edskes Interieur Soest en Décork Gouda.


Bike Center Woerden  Edskes  D�cork Gouda

Piozum onderhoudt de website van Jan Touw Personal Coaching
Jan Touw Personal Coaching verzorgt cursussen en lezingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en Business & Spiritualiteit. Op de website staan gratis videolessen en biedt de mogelijkheid voor bezoekers om zich aanmelden voor de beschikbare cursussen. De website is ontwikkeld in Wordpress en wordt ook in dit open source CMS door Piozum onderhouden.

Piozum lanceert webwinkel Lunchtijd
Sinds deze week staat de webwinkel van Lunchtijd online. Bedrijven kunnen op deze website een account aanmaken, artikelen voor de lunch op hun bon plaatsen en afrekenen met hun eigen lunchtegoed, iDeal of creditcard. De eigenaren van lunchtijd kunnen via een artikelCMS zelf de artikelen in de webwinkel zetten. Verder kunnen ze met het content management systeem alle teksten aanpassen. In de backoffice kunnen ze de geplaatste bestellingen beheren. Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Zinzo. Jolande van Straaten van Zinzo maakte het ontwerp voor de website.
Dus, woon je in de buurt van Capelle aan de IJssel, bestel dan voortaan je lunch op www.lunchtijd.nl en zij bezorgen je het 'lekkerste moment van de dag'!


Lunchtijd  Lunchtijd

Piozum neemt winkeldomein over per 1 januari
Piozum werkt al sinds 2004 samen met Jeroen van Zon van Van Zon Retail Services (VZRS) aan het ontwikkelen van websites en webwinkels voor bedrijven. Winkeldomein biedt websites aan voor winkeliers voor een vast bedrag per maand. Jeroen heeft jarenlang met veel plezier gewerkt aan Winkeldomein, maar hij heeft nu besloten om zich te richten op andere werkzaamheden en dit winkelportaal met de daarop aangesloten deelnemers over te dragen aan een geschikte opvolger. Per 1 januari 2009 zal Piozum uit Linschoten, Winkeldomein van Van Zon Retail Services overnemen.
Piozum zal de algehele dienstverlening voortzetten op de huidige manier. Er zal voor de klanten dus maar weinig veranderen. De functionaliteiten en de tarieven blijven gelijk.


Het is rond.

Piozum slagvaardig op bedrijventennisdag TVLinschoten
Op zaterdag 25 oktober was het voltallige Piozumpersoneel aanwezig op de bedrijventennisdag van Tennis Vereniging Linschoten. Op deze zonnige najaarsdag werd er met andere bedrijven uit de regio getosst en later op de middag een toernooi gespeeld. Speciaal voor het toernooi waren er Piozum t-shirt vervaardigd om in te spelen. Gwyneth en Jan-pieter schopten het bij de beginners tot de tweede en vijfde plaats en kijken terug op een geslaagde middag.

TVL bedrijventoernooi

Online visitekaartje
Voor Valk Services is aan de hand van het logo een online visitekaartje ontwikkeld

Valk Services

Ook op vakantie aan het werk
Tijdens onze vakantie in Italië werd de hulp van Piozum ingeroepen door de eigenaar van de camping. Piozum heeft zich in het zonnetje ingezet om de website van de camping zo snel mogelijk online te kunnen zetten.

aan het werk in Italië

Opdracht Universiteit Utrecht
Piozum heeft voor de faculteit economie van de Universiteit Utrecht een webapplicatie ontwikkeld om wetenschappelijk onderzoek te doen.

uu_logo

Piozum heeft een nieuwe website
Het bedrijf Piozum is veranderd, nu is het tijd voor een verandering van de website. In het najaar hebben we prachtige foto's gemaakt voor op de website en inmiddels heeft Gwyneth het nieuwe ontwerp geperfectioneerd.

   


23 oktober 2007: Gwyneth geeft seminar bij Byte over usability
Gwyneth heeft vandaag een presentatie gegeven over usability, oftewel gebruiksvriendelijkheid. De luisteraars, die actief mochten mee discussiëren over de richtlijnen en naar hartelust fouten zochten in de voorbeeldwebsites, waren partners van Byte, waaronder webdesigners en webontwikkelaars. Aan de hand van voorbeelden hebben we richtlijnen gegeven die gemakkelijk zelf te gebruiken zijn bij het ontwikkelen of ontwerpen van een website. Gwyneth had er van tevoren al zin in, maar was na de leuke reacties van de groep extra enthousiast.

De presentatie is hier als pdf te downloaden voor wie de richtlijnen en principes nog eens over wil bekijken.
Heb je vragen over usability, of wil je dat Gwyneth ook bij jou een presentatie komt geven, neem dan contact met ons op.


   

15 oktober 2007: Nieuwsbrief over nieuwe bedrijfsactiviteiten
Vandaag is aan de relaties van Piozum een nieuwsbrief verstuurd naar aanleiding van de buluitreiking van Jan-Pieter. Belangrijkste punten van aandacht zijn de verandering van de bedrijfsactiviteiten van Piozum. Hierover is binnenkort meer te lezen op deze website. Verder is aangekondigd dat het uurtarief verhoogd is naar €50,- per uur. In ruil daarvoor beschikt Jan-Pieter over zeer goede programmeerkwaliteiten, een academisch denkniveau en zal hij zijn aandacht niet meer hoeven te verdelen tussen werk en studie.

Download hier de nieuwsbrief.


4 oktober 2007: Jan-Pieter is afgestudeerd!
Woensdagmiddag heeft Jan-Pieter in de Boothzaal van de Universiteitsbibliotheek in Utrecht uit handen van zijn begeleidster zijn bul in ontvangst mogen nemen. Voordat hij zijn handtekening zette, werd hij voor de zaal toegesproken en werd zijn afstudeerwerk nog eens uitgelegd. Jan-Pieter mag nu de titel Master of Science voeren. Jan-Pieter heeft ervoor gekozen om de promotieplek bij Connexxion niet te aanvaarden en gaat nu fulltime aan de slag met Piozum.

  

19 juli 2007: Piozum op vakantie
Van 27 juli t/m 12 augustus en van 18 t/m 25 augustus zijn wij op vakantie en dus alleen in noodgevallen te bereiken. Na onze vakantie gaan we weer fris aan de slag. We wensen iedereen een fijne vakantie!

17 juli 2007: Afstudeerpraatje Jan-Pieter
Dinsdag heeft Jan-Pieter zijn afstudeerpraatje gehouden over zijn stage bij Connexxion. De presentatie ging goed, en zowel de universiteit als de begeleiders bij Connexxion zijn tevreden. De laatste hand moet nog gelegd worden aan de scriptie, maar dan is Jan-Pieter klaar om in oktober zijn masterdiploma te ontvangen. En nog even afwachten of er een mogelijkheid is om te promoveren. Na afloop is er met studiegenootjes lekker genoten van het zonnetje en de vakantie.

  

19 mei 2007: Derde plaats bij de Nacht van Eindhoven
In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 mei werd de 2e editie van de Nacht van Eindhoven gehouden. DE wedstrijd tussen universiteiten op het gebied van toegepaste statistiek, operations research en optimalisatie. Jan-Pieter nam met studiegenoten Thomas en Wouter deel aan deze wedstrijd en behaalden, na een nacht van gezelligheid, goed nadenken en programmeren, de derde prijs. De organisatie van de Nacht van Eindhoven was in handen van CQM, een adviesbureau in productontwerp, procesverbetering, logistiek en planning.

Gwyneth Bachelor of Science
Op een mooie, zonnige dag heeft Gwyneth haar Bachelordiploma ontvangen. Voortaan mag ze de titel bachelor of science voeren. Het was een geslaagde dag, met natuurlijk champagne, vrienden en familie om het te vieren! In september 2006 was ze alvast begonnen aan het masterprogramma Content and Knowledge Engineering. Deze masteropleiding behandelt vooral de wetenschappelijke kant van kennis. Je leert bijvoorbeeld hoe je kennis uit mensen haalt en hoe je deze nuttig kunt vastleggen en gebruiken. Daarnaast wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan de cognitieve processen die optreden bij het verwerken van digitale content en het gebruik van kennissystemen.

  

Mei 2007: Website Autobedrijf Steenbergen online
De website van het Linschotense Autobedrijf Steenbergen staat online. Op deze website zet de jonge eigenaar zelf alle occasions, teksten en foto's. De website is te bekijken op http://www.autobedrijfsteenbergen.nl19 januari 2007: Website Boekhandel Sprey online
De website van de Boekhandel Sprey in Abcoude en Oudekerk a/d Amstel staat online. Via deze website kunnen bezoekers boeken bestellen via een bestelsysteem en zich aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief. Verder is er elke week een nieuwe boeken top10 te bekijken. De nieuwspagina houdt de klanten op de hoogte van signeersessies en nieuwe artikelen. De website is in overleg met de enthousiaste en betrokken eigenaresse van de boekhandel tot stand gekomen.
De website is te bekijken op http://www.sprey-online.nl.


1 januari 2007: Piozum wenst u een succesvol nieuwjaar!
Piozum gaat weer fris van start in het nieuwe jaar. We hopen u weer van dienst te kunnen zijn met software op maat, webdesign en systeembeheer.30 november 2006: Piozum in de krant!
Dankzij onze unieke samenwerking als stel en als studenten van twee verschillende, maar aan elkaar verwante studies, zijn wij geïnterviewd door de Beroepskeuzekrant. Deze krant komt elk jaar uit en wordt verspreid op middelbare scholen. Het artikel belicht onze beide studies (informatica en informatiekunde) en laat zien hoe waardevol de samenwerking tussen deze twee vakgebieden is. Het volledige artikel kun je hier downloaden.

21 november 2006: geslaagd uitstapje Stockholm
The Code Monkeys hebben het erg naar hun zin gehad in Stockholm! We verbleven er een lang weekend en waren even lekker vrij. Natuurlijk wel op tijd naar bed gegaan de dag voor de wedstrijd. De wedstrijd zelf viel enigszins tegen. De opgaven van de wedstrijd bleken gericht op snelheid van coderen. Hun masteropleiding informatica in Utrecht richt zich juist op het bedenken van slimme oplossingen. Hierdoor eindigden The Code Monkeys op een 31ste plaats.2 november 2006: Jan-Pieter geplaatst voor Stockholm
Jan-Pieter heeft met zijn team The code monkeys, dat gecoacht wordt door Gwyneth, een plaats veroverd voor de North Western European Programming Contest dat in Stockholm gehouden zal worden. We vertrekken daarvoor 16 november naar Stockholm, en komen dinsdag 21 november weer terug. Deze dagen zijn wij dus niet bereikbaar. Om het team extra teamspirit mee te geven heeft Gwyneth voor The Code Monkeys een eigen website gemaakt met een eigen logo.

logo van de code monkeys

25 oktober 2006: Jan-Pieter studeert af bij Connexxion
Eind november van dit jaar begint Jan-Pieter met zijn afstudeerproject bij Connexxion. Via een docent Informatica aan de Utrechts Universiteit kwam Jan-Pieter in contact met het Nederlandse vervoerbedrijf. De komende 7 maanden zal Jan-Pieter voor Connexion berekenen of er financieel voordeel te behalen valt door verschillende stappen binnen het planningsproces te integreren.

logo van Connexxion

30 september 2006: Jan-Pieter tweede van Utrecht!
Jan-Pieter vormt samen met zijn twee studiegenoten Thomas van Dijk en Wouter Duivesteijn het team The Code Monkeys. Met dit team streden zij zaterdag om het kampioenschap programmeren in Utrecht (UKP). Studententeams worden in dit kampioenschap uitgedaagd om lastige, algoritmische problemen op te lossen. The Code Monkeys stonden na een paar uur overleggen, nadenken, algoritmes verzinnen en natuurlijk koffie drinken, lange tijd op de eerste plaats. Kort voor het eindsignaal werden ze toch nog ingehaald door een ander team en eindigen ze als tweede. Ze komen zaterdag 21 oktober uit voor Utrecht in het Nederlands Kampioenschap Programmeren in Leiden en hopen daar een plaats te bemachtigen voor de North Western European Programming Contest (NWERC) dat in Stockholm gehouden zal worden.

foto van de code monkeys in het Ublad

Download het verslag van het UKP in het Utrechtse Universiteits Blad (U-blad).(4.14 MB)


28 september 2006: We komen in de krant!
Dankzij onze unieke samenwerking als stel en als studenten van twee verschillende, maar aan elkaar verwante studies, zijn wij geïnterviewd door de Beroepskeuzekrant. Deze krant komt elk jaar in oktober uit en wordt verspreid op middelbare scholen. Het artikel belicht onze beide studies (informatica en informatiekunde) en laat zien hoe waardevol de samenwerking tussen deze twee vakgebieden is. Het volledige artikel volgt hier in het nieuws als de krant is uit gekomen. De foto kunnen jullie wel vast bekijken.

foto in de beroepskeuze krant


26 september 2006: Piozum bij lancering website MFA oude tol
Dinsdag werd door de partners in Reeuwijk de overeenkomst voor de Multifunctionele Accommodatie ondertekend. Aansluitend werd met behulp van kinderen van de verschillende scholen de website aan de genodigden gepresenteerd. De website is te bekijken op www.mfaoudetol.nl.

1 september 2006: Piozum lanceert website van het Tegelpaleis
Vanaf vandaag kunnen op deze website tegels aangevraagd en bekeken worden. De website is te bekijken op www.tegelpaleis.nl.